رشته پرستاری
معرفی رشته پرستاری
رشته پرستاری از پرطرفدارترین رشته های علوم تجربی به حساب می آیند. در این قسمت سعی داریم که رشته پرستاری را به صورت کامل برای افراد علاقهمند توضیح دهیم. یکی از افرادی که در قسمت های بهداشتی و درمانی نقش بسیار ویژه ای را ایفا میکند پرستار است. پرستار در واقع در مراقبت های بهداشتی و درمانی یکی از مهمترین اجزاء و نقش بسیار پررنگی دارد.
اگر به درجه بندی های آکادمیک نگاه کنیم می بینیم که ارزش پرستار پایین تر از پزشک نیست و هنگامی یک پزشک می تواند مفید باشد که پرستاران مناسب و خوبی در کنار او مشغول به کار باشند. وظیفه پرستار فقط مراقبت از بیمار نیست و باید در تمام مراحل زندگی و همچنین در پیشگیری از بیماری ها مراقب باشند و راهنمایی های لازم را گوشزد کند.
وظایف پرستار
- نوشتن خصوصیات بیمار در پرونده های پزشکی و گزارشات پرستاری
- بررسی دائم و منظم وضعیت بیماران مانند گرفتن دمای بدن، اندازه گیری فشار خون و کنترل وضعیت تنفسی
- کمک به پزشکان و تیم درمان
- دادن داروی بیماران در زمان و شرایط مشخص مطابق با دستور پزشک
- انجام تزریقات و تمیز کردن و پانسمان زخم
- اطلاع از نحوه استفاده از تجهیزات و دستگاه های پیشرفته پزشکی
- احترام و رعایت حقوق بیماران
- همکاری با بخش های مختلف بیمارستان
- آرام کردن محیط فیزیکی برای بیماران، کنترل دما و نور، سر و صدای محیط و تامین آرامش بیمار
- کنترل و نظارت بر کار واحد پرستاری و برنامه ریزی شیفت های کاری
سختی های رشته پرستاری
رشته پرستاری از رشته های سختی است که تنها فردی که عاشق و مسئول باشد میتواند در آن مشغول به کار شود، زیرا این شغل بسیار سخت و زیان آور برای جسم و روح است . موارد مختلفی مثل شیفت های کاری متفاوت، حقوق و مزایای کم نسبت به حجم کاری که این افراد متقبل میشوند و فشارهای روحی و صدمه های روحی و روانی که به انسان وارد می شود قابل چشم پوشی نیست. به خاطر کمبود نیروی پرستاری افرادی که در رشته پرستاری مشغول به کار هستند نمی توانند به زودی بازنشسته شوند. بیماران توقع بسیار زیادی از پرستاران دارند و از حقوق این افراد آگاهی کافی ندارند و ممکن است با آنها برخورد مناسبی نداشته باشند. ممکن است این شغل های مانند معلمی مقایسه شود اما باید در نظر گرفت که معلمی تابستان دارد و مزایای مناسب خودش را دارد و ساعت کاری مشخص اما رشته پرستاری می تواند در مواقع ضروری شرایط خیلی سختی را داشته باشد.
بازار کار، درآمد و حقوق رشته پرستاری
با توجه به تمام سختی های رشته پرستاری اینکه بعد از تحصیل در این رشته می توانید به زودی وارد بازار کار شوید و حقوق و درآمد مناسبی داشته باشید نیز از مزایای این رشته است. تنها رشته ای است که تمام افراد بعد از تحصیل مشغول به کار میشوند و اگر خودشان بخواهند بیکار نخواهند بود. درآمد و حقوق پرستاران با توجه به اینکه در کدام منطقه و استان فعالیت دارند و سابقه کاری آنها به چه صورت است و چه تعداد پست قبول می کنند متفاوت است. به علت کم بودن حقوق پرستاران در ایران نسبت به سایر کشور ها تعداد زیادی از این عزیزان تصمیم به مهاجرت به خارج از کشور می گیرند.
قسمت های مختلفی که یک پرستار می تواند در آن مشغول به کار شود میتوان به بیمارستانها، درمانگاهها ، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان، در مراکز خصوصی و دولتی اشاره کرد. با توجه به مسئولیت خاصی که به پرستار محول میشود و میتواند در بخشهای مختلف مشغول به کار شود، یعنی ممکن است که پرستار اورژانس شود یا پرستار بخش اطفال باشد یا آی سی یو و اتاق عمل. همچنین بر اساس سطح تحصیلات که پرستار دارد یعنی کارشناسی یا کارشناسی ارشد و دکترا و با توجه به سابقه کار میتواند در حوزههای مختلفی مانند پرستار، سرپرستار، سوپروایزر و ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود و همچنین میتوان به صورت خصوصی در منزل بیماران کار خود را انجام دهد.
ادامه تحصیل در رشته پرستاری
دانشجویان رشته پرستاری در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا میتوانند ادامه تحصیل دهند.
گرایش های دوره ارشد
داخلی جراحی
اطفال
مدیریت
بهداشت
روان پرستاری
پرستاری ویژه
اپیدمیولوژی
آناتومی
فیزیولوژی
بافت شناسی
دیدگاهتان را بنویسید