همه ما وقتی در سنین کودکی یا نوجوانی بودیم به این فکر میکردیم که باید در زمینه های زیادی موفق شویم! خود من وقتی 10 ساله بودم فکر میکردم باید یک پزشک موفق، یک فوتبالیست موفق، یک جهانگرد و تاریخ نگار و… باشم. و در همه این زمینه ها موفق شوم!

در طی روند بلوغ فکری و کسب تجارب و پس از آزمون و خطاهای فراوان به این نتیجه رسیدم دنیای مدرن امروز مبتنی بر تخصص است و می بایست یک زمینه را که در آن استعداد داریم انتخاب کنیم و روی آن متمرکز شویم.

تا به حال به این فکر کرده اید که استعداد من در چیست؟ در این مقاله پیرامون استعداد و استعدادیابی صحبت می کنیم همراه من باشید تا به زبان ساده و قابل فهم راجع به مهم ترین کاری که در زندگی باید انجام دهید صحبت کنیم.

استعدادیابی چیست؟

هر انسانی در برخی فعالیت ها، توانایی یادگیری و رشد بیشتری را دارد، به عبارتی دیگر توانایی رشد ذاتی ما برای برخی فعالیت ها بیشتر از سایر فعالیت هاست. در استعدادیابی این زمینه ها را پیدا می کنیم تا افراد در آن زمینه مشغول شوند.

افراد پس از استعدادیابی با صرف زمان و انرژی کمتر، دستاورهای بیشتری به دست می آورند.

انسان ها، معادن طلا و نقره هستند. هیچ انسانی بی استعدادی وجود ندارد. به قول انیشتین: هر کسـی یک نابغه است، اما اگر یک ماهـی را از روی توانایـی اش در بالا رفتن از درخت قضاوت کنـی، آن ماهـی تمام عمرش را با این باور زندگـی خواهد کرد که او یک احمق است.

مدرسه استعدادیابی اسکرانر (skeraner) چیست؟

مدرسه محل تبدیل دانش آموز به دانشجو نیست! متاسفانه در حال حاضر میتوان گفت هدف مدارس داخل کشور، یاددادن مطالب، امتحان گرفتن و فرستادن به مقطع بالاتر است! در این سیستم هیچ گونه توجهی به تفاوت های فردی و استعدادسنجی هر دانش آموز نمیشود.

قدم اول : مصاحبه با روانشناس

به گذشته خود فکر کنید… از انجام چه کارهایی نهایت لذت را می برید؟ زمان انجام دادن چه کارهایی اینقدر در آن غرق می شوید که متوجه زمان نمی شوید؟ پاسخ به این سوالات می تواند علاقه و رغبت های شما را تعیین کند.

قدم دوم : شناخت نقاط ضعف و قوت

شما در قدم دوم آزمون های 5 گانه روانشناسی در حیطه روانشناسی را می دهید. پیشنهاد می شود هر کدام از این آزمون ها در روز

نقاط ضعف شما را پیدا می کنیم به نقاط قوت تبدیل خواهیم کرد. این یعنی خوشبختی واقعی.

ما در این طرح صرفا استعدادیابی، اتطرح ما برای پرورش استعداد ها

آدم بی استعداد در دنیا نداریم! استعداد خود را کشف کنید آن را پرورش دهید و از آن لذت ببرید

چه آزمون هایی نقاط ضعف ما را بهتر مشخص می کند؟

آزمون های استعدادیابی و تست های استعدادسنجی ابزارکار ما هستند. نتایج این آزمون ها مثل یک آزمایش خون به دقت بررسی و تحلیل می شوند و نقاط ضعف و قوت ما را مشخص می سازند.

1️⃣ آزمون شخصیت شناسی MBTI

2️⃣ آزمون نئو

3️⃣ آزمون هوش گاردنر

8 نوع هوش هوارد گاردنر یا نظریه هوش های هشت گانه گاردنر در سال 1970 بیان شد. اما در ادامه دو نوع هوش به نام های “هوش هستی گرا” و “هوش اخلاقی” به هشت هوش قبلی اضافه شد تا امروزه تعداد هوش های آزمون گاردنر به 10 برسه.

هوش زبانی و کلامی : این هوش، اساس توانایی در اطلاع رسانی موثر، ترغیب نمودن، مباحثه، تدریس و سرگرم نمودن است.

هوش منطقی و ریاضی : این نوع هوش، به معنای توانایی مغز در کار با اعداد و ترتیبهای منطقی است.

هوش بصری و فضایی : این هوش قابلیت تصور و تجسم ذهنی را به وجود می آورد که معمول ترین شغل برای چنین افرادی عکاسی و هنر است.

هوش موسیقی یایی : این هوش با توانایی درک و ایجاد ریتم و ملودی سر و کار دارد.

هوش بدنی و جنبشی : افراد دارای چنین هوشی، در انجام حرکات بدن، کنترل و حفظ تعادل جسمانی عملکرد خوبی دارند. در این افراد حرکات چشم با دست و چشم با پا بسیار هماهنگ عمل می کنند و حرکات پیچیده را به خوبی انجام می دهند.

هوش درون فردی : این دسته از کودکان قادرند حواس خود را شناسایی نموده و درجات مختلف یک احساس بخصوص را تشخیص دهند.

هوش برون فردی (میان فردی) : این کودکان نه تنها با همکلاسان خود کنار می آیند، بلکه می توانند حالات و نیازهای دیگران -از جمله بزرگسالان – را به خوبی تشخیص دهند.

هوش طبیعت گرایی : این افراد سازگاری بیشتری با طبیعت دارند و معمولاً به پرورش، کشف محیط و یادگیری دربارهٔ موجودات علاقه‌مندند.

هوش هستی شناسی : هوش وجودی شامل توانایی فرد در استفاده از ارزشهای جمعی و شهود برای درک دیگران و دنیای اطراف خود است. افرادی که در این هوش برتر هستند توانایی بالایی در تامل و ژرف اندیشی نسبت به جهان هستی دارند.

4️⃣ آزمون هالند-استرانگ

5️⃣ آزمون MMPI

قدم سوم : تقویت نقاط ضعف و قوت و پیداکردن مزیت کلیدی

در همه ابعاد به رشد کامل برسیم و در یکی سرآمد شویم

یکی از اشتباهاتی که افراد در اینکه یک فرد تیپ شخصیتی هنری دارد دلیل نمیشود خودش را