معرفی رشته ریاضی فیزیک برای هدایت تحصیلی پایه نهم
رشته ریاضی و فیزیک چگونه است؟
دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند باید توانایی بالایی در دو درس ریاضی وعلوم و دروس زیرمجموعه آنها مانند فیزیک، هندسه و آمار داشته باشند. علاوه بر توانایی بالا و نمرات خوب در این درس ها، علاقه به این دروس و لذت بردن از آنها نیز اهمیت زیادی دارد. نکته دیگر اینکه دانش آموزانی که رشته ریاضی و فیزیک را انتخاب می کنند و می خواهند از طریق آن به شغل آینده خود دست پیدا کنند، باید بدانند که صرفا اخذ دیپلم ریاضی و فیزیک نمی تواند هدف نهایی باشد و دانش آموزان پس از اخذ دیپلم باید وارد دانشگاه شده و حداقل مدرک کاردانی یا کارشناسی را اخذ نمایند. البته آنها می توانند بعدا وارد تحصیلات تکمیلی شده و تا کارشناسی ارشد و بعد دکترا و حتی پسادکترا ادامه تحصیل دهند. اغلب رشته های دانشگاهی رشته ریاضی و فیزیک، عنوان مهندسی در کنار خود دارند که نشان می دهند اغلب این رشته ها ماهیت فنی و مهندسی دارند.
کدام دانش آموزان بهتر است رشته ریاضی و فیزیک را انتخاب کنند؟
دانش آموزی که رشته ریاضی و فیزیک را می خواهد به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب می کند، بهتر است از ویژگی های زیر برخوردار باشد تا در پس از این انتخاب به موفقیت دست یابد:
- نمرات بالا در دروس ریاضی و علوم
- استعداد بالا در تجسم فضایی
- علاقمندی به مشاغل عینی، عملی و فنی
چه درس ها و کتاب هایی در رشته ریاضی فیزیک وجود دارند؟
مانند همه رشته های دیگر دبیرستان و متوسطه دوم، رشته ریاضی فیزیک نیز دارای دو دسته دروس و کتاب است:
- دروس تخصصی ریاضی و فیزیک
- دروس عمومی
دروس عمومی موجود در رشته ریاضی و فیزیک با همه رشته های دیگر مشترک است و تفاوت فقط در دروس تخصصی است. در جدول های زیر دروس تخصصی و عمومی رشته ریاضی و فیزیک را مشاهده می کنید.
ادامه تحصیل دانشگاهی در رشته ریاضی و فیزیک به چه صورتی است؟
دانش آموزان پس از اتمام پایه دوازدهم می توانند در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک شرکت نمایند. رشته های دانشگاهی قابل انتخاب در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک را می توان به ۴ مقطع تحصیلی تقسیم کرد:
- کاردانی
- کارشناسی
- کارشناسی ارشد پیوسته
- دکترای پیوسته
معمولا اغلب رشته های تحصیلی گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک در دانشگاه پس از کنکور سراسری، در مقطع کارشناسی هستند اما برخی از آنها نیز به صورت کاردانی، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای پیوسته هستند. مدت تحصیل در این مقاطع تحصیلی دانشگاهی به صورت زیر است:
- کاردانی (تقریبا دو سال)
- کارشناسی (تقریبا چهارسال)
- کارشناسی ارشد پیوسته (تقریبا ۵ سال)
- دکترای پیوسته (۵ تا ۶ سال)
رشته های دانشگاهی رشته ریاضی فیزیک کدام اند؟
گروه آزمایشی ریاضی فیزیک به سه زیرگروه تقسیم می شود که به تناسب رشته های موجود در آنها، ضرایب دروس تخصصی تغییر می کند. برخی از رشته ها کاملا تخصصی بوده و صرفا از رشته ریاضی و فیزیک می توان به آنها راه یافت اما برخی از دیگر رشته ها با سایر گروه های آزمایشی، مشترک هستند.
دیدگاهتان را بنویسید