لیست کتابخانه های عمومی و سالن مطالعه در اصفهان + آدرس و شماره تماس
در این مطلب به معرفی بهترین کتابخانه های اصفهان می پردازیم و همچنین آدرس کتابخانه های اصفهان را به شما میدهیم تا نزدیکترین کتابخانه به محل زندگی خودتان را پیدا کنید. ساعت کار کتابخانه های زیرنظر شهرداری اصفهان از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 7:30 الی 19:40 می باشد. برای اطلاع از ساعت کار دقیق سالن های مطالعه با سالن مورد نظر تماس بگیرید.
کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان
در کلان شهر اصفهان، در کنار بیش از ۵۰ سالن مطالعه و کتابخانه بزرگ و کوچک، کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاع رسانی شهرداری اصفهان نقش برجسته و ویژهای در توسعه فرهنگ و اندیشه اصفهان دارد.
کتابخانه مرکزی دارای مخزن بخش امانت کتاب با بیش از ۲۰۰هزار جلد کتاب، بیش از ۳۰ هزار منبع دیجیتال، مخزن بیش از ۱۱ هزار جلد کتاب مرجع و بیش از ۷ هزار جلد کتاب خطی و چاپ سنگی و نفیس، بعلاوه بیش از ۳۲۰ عنوان مجله و ۲۰ عنوان روزنامه در بخش نشریات جدید و قدیمی درحال خدمت رسانی به شهروندان اصفهانی است.
کتابخانه مرکزی دارای سالن اجتماعات با گنجایش ۳۳۰ نفر ویژه برگزاری سمینارهای علمی و فرهنگی، سالن آموزش با گنجایش ۷۰ نفر ویژه برگزاری دورههای آموزشی و گالریهای هنری با ظرفیت ۱۵۰ عدد تابلو است.
آدرس:
میدان امام حسین (ع)، خیابان باغ گلدسته، نبش هشت بهشت
تلفن های تماس:
- تلفن : ۳۲۲۳۹۹۳۸-۰۳۱
- گویا : ۳۲۲۳۵۴۱۰-۰۳۱
- فکس : ۲۲۳۹۹۳۵۳-۰۳۱
کتابخانه میرداماد
تا پیش از سال ۱۳۷۲ که سال احداث کتابخانه میرداماد عنوان شده است، این کتابخانه در محل شهرداری اصفهان و به عنوان کتابخانه مرکزی این شهر شناخته می شد. با تغییر مکان کتابها به مکان حاضر در سال ۱۳۷۲ سال تآسیس این کتابخانه و نام آن به میرداماد تغییر یافت و تا پیش از احداث کتابخانه مرکزی به عنوان کتابخانه نخست شهرداری شناخته می شد. اکنون کتابخانه ی میرداماد با بیش از ۹۰۰۰ جلد کتاب در کلیه ی زمینه های مطالعاتی در خدمت شهروندان گرامی می باشد.
کتابخانه ی میرداماد علاوه بر بخش عمومی که مشتمل بر کتابهای علوم پایه، فلسفه، دین و مذهب، علوم سیاسی و اجتماعی، زبان و زبان شناسی، ریاضی و علوم پزشکی و بهداشتی، روانشناسی، ادبیات و تاریخ می باشد دارای سه بخش مجزا یعنی بخش حقوق و کودک و نوجوان و مبادله نیز هست . هدف از راهاندازی بخش نوجوان در کتابخانهی عمومی میرداماد، نه تنها درمعرض نمایش گذاردن کتابهای ویژهی نوجوانان، که ایجاد فضایی مناسب برای این رده سنی مستعد و توانمند بود تا مکانی مناسب برای مطالعه و البته تفریحات سالم فکری آنان را در یک مکان فراهم آورده باشد. تا نه تنها از اوقات و منابع به خوبی بهره ببرند، که بتوانند به کشف تواناییها و استعدادهای خود در حوزههای گوناگون مطالعاتی بپردازند.که در حال حاضر بالغ بر۰ ۵۰۰عنوان کتاب را داراست.
علاوه بر این سه بخش مهم، دو سالن مطالعه یکی مختص دختران و دیگر مختص پسران در کلیه ی روزهای کاری هفته در خدمت شهروندان و عزیزان دانشجو و دانش آموز است و طبق آمار ،رقمی بی شمار ماهیانه از آن استفاده می کنند. در ضمن بخش مرجع این کتابخانه مشتمل بر ۴۰۰۰ کتاب است که در سالنی به طور مجزا در اختیار پژوهندگان و علاقمندان قرار دارد. همچنین میز پژوهش از جمله بخشهایی است که افرادی که علاقمند به مطالعات پژوهشی در مکانی مجزا می باشند با پرداخت هزینه کم به مدت ۱ ماه استفاده می نمایند . بخش نفیس و کتب قدیمی نیز از دیگر بخشهای مهم این کتابخانه محسوب می گردد.
آدرس:
اصفهان – چهارراه نیکبخت
تلفن تماس:
۰۳۱۳۶۶۳۵۱۴۰
کتابخانه علامه امینی
آدرس
اصفهان – خ ۲۲ بهمن – مجموعه باغ غدیر
تلفن تماس
۰۳۱۳۲۶۰۷۵۲۹
کتابخانه فاطمه زهرا
کتابخانه فاطمه زهرا (س) در سال ۱۳۸۱ تاسیس شد. این کتابخانه با داشتن حدود ۱۴۰۰۰ نسخه کتاب در زمینه های موضوعی کامپیوتر، روانشناسی، دین وفلسفه، جامعه شناسی، علوم پایه، هنر، ورزش، و سرگرمی، ادبیات، پزشکی و تاریخ و جغرافیا در خدمت شهروندان گرامی است.
آدرس
خیابان فروغی – کوچه شماره ۳۲ – کتابخانه فاطمه الزهرا (س)
تلفن تماس
۰۳۱۳۳۵۷۸۸۸ ۰۳۱۳۳۷۳۱۳۶
کتابخانه راغب اصفهانی
کتابخانه راغب اصفهانی در سال ۱۳۶۹ افتتاح گردیده است و با در بر داشتن حدود ۲۵ هزار نسخه کتب فارسی، کتب لاتین، کتب کمک آموزشی، کتب مرجع و کتابهای کودک و نوجوان، یکی از بزرگترین مجموعههای شهرداری است که در منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان و در خیابان دشتستان واقع گردیده است. کتابخانه با سیستم قفسه باز اداره میشود که در ایام کرونا به اجبار به سیستم بسته تغییر روش داده است.
۲ سالن مطالعه مخصوص خواهران و برادران در کتابخانه وجود دارد. ظریفیت سالن خواهران ۱۱۰ نفر و ظرفیت سالن برادران ۱۰۰ نفر است. در ایام کرونا و بنا به ضرورت رعایت فاصله اجتماعی، این ظرفیت به نصف کاهش یافته است.
آدرس
خیابان پروین- خیابان دشتستان- کوچه خوشاب (شماره ۱۶)- کتابخانه راغب اصفهانی
تلفن تماس
۰۳۱۳۲۲۹۱۷۷۸
کتابخانه بانو صفارزاده
کتابخانه بانوصفارزاده در سال ۱۳۹۰ تاسیس گردیده است. هم اکنون دارای ۲ سالن مطالعه خواهران و برادران به ظرفیت هرکدام ۹۰ صندلی و حدود ۱۱۰۰۰ جلد کتاب عمومی، ۱۰ جلد کتاب لاتین و حدود ۴۰۰ جلد کتاب درسی می باشد. همچنین به تازگی بخش کودک کتابخانه با تعداد حدود ۲۰ جلد کتاب کودک و ۵۰ جلد کتاب نوجوان راه اندازی گردیده است.
آدرس
خیابان جی غربی خیابان خواجه عمید انتهای خیابان خواجه عمید قبل از میدان فتح خیابان آیت شمالی کتابخانه بانوصفارزاده
تلفن تماس
۰۳۱۳۵۸۱۶۳۲۲
کتابخانه رودکی
کتابخانه رودکی علاوه بر دارا بودن کتاب های عمومی جهت بزرگسالان و سالن مطالعه به صورت تخصصی در حوزه کودک فعالیت می کند. در حال حاضر چندین کتابخانه مختص کودکان در اصفهان فعال است؛ یکی از این مراکز، کتابخانه رودکی در باغ زیار است. این کتابخانه که از دهه نود کار خود را برای کودکان آغاز کرده است، با خلاقیتهایی که در آن صورت گرفته، تبدیل به یک کتابخانه جنگلی جذاب و ویژه کودکان شده است. این کتابخانه حدود ۵۰۰۰ جلد کتاب کودک دارد و برنامههای کتابخوانی، قصهخوانی و کلاسهای بازی و قصه به طور مرتب در آن فعال است.
این کتابخانه در بخشهای مختلف بازیهای فکری، جنگل، دریا و کهکشان، امکانات متفاوت و ویژهای را در اختیار کودکان علاقمند به مطالعه قرار میدهد. امکان مطالعه برای کودکان در این کتابخانه تا چند سال پیش صرفاً محدود به چند قفسه کتاب میشد و تفاوت چندانی با بخش کتابهای بزرگسالان نداشت. اما با افتتاح بخش کودک، قسمتهای بسیار متنوع و مناسبی برای مطالعه کودکان در کتابخانه ایجاد شد.
آدرس
اصفهان، خیابان سیمین، مقابل خیابان رودکی، بلوار باغ زیار، سمت چپ، کتابخانه رودکی
تلفن تماس
۰۳۱۳۷۷۵۶۸۱۴
کتابخانه و فرهنگسرای سبحان
کتابخانه سبحان وابسته به اداره فرهنگی اجتماعی منطقه ۵ شهرداری اصفهان دارای ۲ سالن مطالعه خواهران و برادران و دارای ۱۶ هزار عنوان کتاب با موضوعات آزاد و تخصصی دارای ۲هزار عنوان کتاب تخصصی ویژه کودک و نوجوان در خدمت شهروندان گرامی است
آدرس
اصفهان – ورودی اول سپاهانشهر- روبه روی آبسار-فرهنگسرای سبحان
تلفن تماس
۰۳۱۳۶۵۱۴۴۴۳ – ۰۳۱۳۶۵۱۵۷۵۸
کتابخانه و فرهنگسرای پرسش
مخزن کتابخانه پرسش با مساحت بالغ بر ۱۱۰متر و تعداد کتابهای کتابخانه حدود ۱۰۱۵۰عنوان می باشد وسالن مطالعه خواهران با مساحت ۱۹۰مترو تعداد۲۴میز مطاله وسالن مطالعه برادران با مساحت۱۳۰متر وتعداد۱۵میز مطالعه همه روزه به جز روزهای تعطیل خدمت رسانی می کند.
آدرس
خیابان جهاد، روبه رو مدرسه دهخدا، کوچه صفا، کوچه شاداب
شماره تماس
۳۲۳۴۱۹۱۹ -۰۳۱
کتابخانه شهید طاهری (مسجد اعظم)
کتابخانه و سالن مطالعه شهید طاهری در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد. این مرکز با ۲۵ هزار نسخه در ۳ پایگاه کتب فارسی ، کودک و نوجوان وکتب کمک آموزشی و سالن مطالعه خواهران با ظرفیت ۹۰ نفر وسالن برادران با ظرفیت ۲۶۰ نفر،نمازخانه ،حیاط برای خواهران آماده خدمات رسانی به شهروندان گرامی است. این مرکز به صورت مخزن باز اداره می شود و دارای بخش های کتاب فارسی، کودک، نوجوان و کتاب های کمک آموزشی است.
آدرس
خیابان ارتش خ حسین آباد جنب مسجد اعظم انتهای بن بست شهید الفت نیا کتابخانه شهید طاهری
تلفن تماس
۰۳۱۳۶۲۴۰۳۷۵
کتابخانه یادگار امام
کتابخانه یادگار امام واقع در مجتمع فرهنگی امام خمینی رحمه الله علیه می باشد. این کتابخانه با دارا بودن ۱۲۰۰۰ جلد کتاب و همچنین سالن مطالعه مخصوص خواهران با ظرفیت ۶۰ و برادران با ظرفیت ۴۰ نفر در خدمت شهروندان گرامی است.
آدرس
اصفهان- خیابان آتشگاه – خیابان نبوی منش نبش – ک۳۳ – مجتمع فرهنگی ورزشی امام خمینی
تلفن تماس
۰۳۱۳۷۶۶۱۹۴۷
کتابخانه و فرهنگسرای کوثر
کتابخانه کوثر با مساحت تقریبی ۷۴۰ مترمربع ( سالن مطالعه) و ۲۰۰ متر مربع (مخزن) دارای حدود ۲۷۰۰۰ جلد کتاب و ۱۳۰۰ نفر عضو می باشد.
آدرس
اصفهان – خیابان جی – خیابان مسجد علی – فرهنگسرای کوثر
تلفن تماس
۰۳۱۳۵۲۱۲۴۷۴
کتابخانه ابرار (تخصصی سلامت و ورزش)
خ توحید – ابتدای خ مهرداد شرقی
۳۶۲۶۶۸۵۵
کتابخانه ابوالفرج اصفهانی
میدان لاله – پارک لاله
۳۵۵۵۳۵۰۰
کتابخانه المهدی (تخصصی شیعه)
خیابان مسجد سید، ابتدای خیابان طیب
۳۲۲۰۴۰۲۵
کتابخانه سلمان فارسی
جی – شهدای ابر-جنب کوچه کمال فروغی
۳۵۲۲۵۹۲۰
کتابخانه طغرایی
کاوه – ۲۲ بهمن-پارک میخک
۳۴۶۵۷۱۷۴
کتابخانه قدس
خ امام خمینی – خ بهارستان-شهرک قدس-فرهنگسرای قدس
۳۳۲۴۲۴۵۵
کتابخانه نور
خ جی –خ ۲۲ بهمن-ک شهید حسن عباسی-مجتمع فرهنگی نور
۳۵۳۰۴۵۹۵
استاد همایی
خ پروین – انتهای خ شیخ طوسی شرقی-محله گرکان خ انقلاب
۳۵۵۷۳۶۲۶
کتابخانه و فرهنگسرای عرفان
خ جی ، محله بوزان –کوچه شهید چوب گین
۳۵۲۸۲۵۰۲
کتابخانه هنر و اصفهان شناسی
کتابخانه تخصصی هنر و اصفهان شناسی شیخ بهایی، آیینه تمام نمایی از حضور و ظهور گنجینه های هنری، معماری و تاریخی این شهر موزه جهانی است. این کتابخانه در خرداد ماه سال ۱۳۹۴ از یکپارچه سازی دو کتابخانه تخصصی هنر و کتابخانه تخصصی اصفهان شناسی با مساحتی بیش از ۲۰۰۰ متر مربع در محدوده بازسازی شده دولتخانه صفوی و کانون بافتهای تاریخی اصفهان یعنی مجموعه تاریخی میدان نقش جهان ایجاد شده است. سرفصل ها و موضوعات مهم این کتابخانه عبارتند از: معماری ایران و جهان، هنر و معماری اسلامی، شهرسازی، نقاشی، مینیاتور، طراحی، هنرهای تجسمی، فرش، خوشنویسی، ایرانشناسی،گردشگری، عکاسی، سفرنامه ها، تئاتر، سینما، موسیقی…) و همچنین مطالعات اصفهان پژوهی( تاریخ و جغرافیا، فرهنگ و هنر، آثار تاریخی، صنایع دستی، سرگذشتنامه ها و…) در قالب چهار مخزن کتابخانه مستقل( مخزن کتابهای امانتی، نفیس، مرجع و منابع آموزشی) به صورت چاپی و دیجیتال( مقالات علمی، منابع چند رسانه ای، فیلم، صوت، تصویر، نقشه، پلان و …) و به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی می باشد.
آدرس
اصفهان خیابان استانداری- روبه روی موزه هنرهای معاصر – جنب کلانتری ۱۱
تلفن تماس
۰۳۱۳۲۲۴۵۱۸۰-۲
کتابخانه ادبیات
کتابخانه ادبیات دارای حدود ۱۶ هزار جلد کتاب در زمینه ی ادبیات، شعر، داستان، و کتابهای کمک آموزشی جهت ورود به مقطع ارشد است. این کتابخانه وابسته به مرکز ادبی قلمستان و برگزار کننده ی دوره های ادبی متناسب با اهداف مرکز می باشد. شهر ادب دوست اصفهان از دیر باز شاهد بزرگترین و شاخص ترین چهره های ادب، تمدن و فرهنگ ایران زمین بوده است. وجود مرکز آفرینش های ادبی قلمستان در دل باغ غدیر اصفهان به محور هم اندیشی و گرد همایی اهالی ادب و هنر بدل گشته است.مرکز آفرینش های ادبی قلمستان و دفتر تخصصی ادبیات با سابقه ۱۳ سال فعالیت ادبی در سازمان فرهنگی، اجتماعی، و ورزشی شهرداری اصفهان، به عنوان پاتوقی برای شهروندان علاقمند به ادبیات در این عرصه فعالیت می کند.
آدرس
اصفهان – خیابان علامه امینی شرقی، مجموعه ی باغ غدیر، ساختمان الغدیر ، طبقه ی فوقانی
تلفن تماس
۰۳۱۳۲۶۵۲۷۴۰
کتابخانه رسانه
کتابخانه تخصصی رسانه در ۱۷ مرداد ماه ۱۳۹۷ با حضور معاون وزیر ارشاد افتتاح شد.
کتابخانه تخصصی رسانه بخشی از نظام آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی است که مهمترین منبع تأمین نیازهای اطلاعاتی جامعه رسانه ای به شمار می آید که حاوی تازهترین اطلاعات در زمینههای موضوعی آن می باشد. کتابخانه رسانه با داشتن۱۱۲۳ نسخه کتاب در حوزه تخصصی رسانه، هفته نامه خبری، ماهنامه فرهنگی -اجتماعی، فصلنامه ، آرشیو هفته نامه با اهداف ذیل فعالیت می نماید:
-تأمین جدید ترین منابع رسانه ای و کتب منتشر شده با موضوع رسانه
– انجام خدمات عضویت
– آماده سازی میزهای مطالعه ویژه اعضا
– همکاری و تامل با اعضاء، برگزاری نشست های معرفی کتب تازه منتشر شده رسانه
آدرس
انتهای خیابان پروین، مقابل فروشگاه رفاه، جنب بازار گیاهان دارویی، مجتمع فرهنگی مطبوعاتی، طبقه همکف
تلفن تماس
- تلفن : ۸-۳۵۵۴۴۰۹۶۰
- فاکس: ۸-۳۵۵۴۴۰۹۶
- سامانه پیامک: ۳۰۰۰۴۸۴۵
کتابخانه سینما
فیلمسازان برای خلق هر اثری، احتیاج به پشتوانه علمی و فرهنگی دارند که تنها با مطالعه و تحقیق در این زمینه به دست میآید. البته نباید هم توقع داشت که کتابهای سینمایی فقط مورد استفاده سینماگران قرار گیرد. به همین دلیل برای علاقه مندان به این حوزه کتابخانه اختصاصی راه اندازی شد. بعد از تشکیل دفاتر تخصصی قرار شد در راستای مرجعیت علمی و عملی این دفاتر برنامه هایی تدوین شود که در همین زمینه دفتر تخصصی سینما به دلیل تقاضای زیاد، کتابخانه تخصصی سینما را راه اندازی کرد. این کتابخانه در حال حاضر با ۸۰۰ جلد کتاب در دفتر تخصصی سینما قرار دارد و ساعات کار این کتابخانه از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۸ تا ۱۴ و پنجشنبه ها از ۸ تا ۱۲ است.
آدرس
اصفهان – خیابان استانداری – جنب موزه هنرهای معاصر – دفتر تخصصی سینما و کتابخانه اختصاصی سینما
تلفن تماس
۰۳۱۳۲۲۴۳۸۹۵
دیدگاهتان را بنویسید