لزوم پذیرش دانشجوی پزشکی پس از مقطع لیسانس
در بسیاری از کشورهای جهان، پذیرش دانشجوی پزشکی بعد از مقطع لیسانس و از طریق برگزاری آزمون از دروس علوم پایه پزشکی انجام می شود، اما در کشور ما از طریق کنکور سراسری و قبل از ورود به دانشگاه انجام می شود.
ایردات نظام پذیرش دانشجوی پزشکی از طریق کنکور سراسری:
دروسی که به عنوان مواد امتحانی وجود دارند ارتباط مستقیمی با سنجش استعداد و علاقه داوطلبان رشته پزشکی ندارد. اما در آزمون لیسانس به پزشکی داوطلبان بر اساس استعداد خود در دروس علوم پایه پزشکی که دروس تخصصی آزمون هستند به دانشگاه ورود می کنند.
همچنین پذیرش از طریق کنکور سراسری موجب می شود که داوطلبان بدون درک درستی از علاقه و استعداد خود و صرفا بر اساس رتبه خود وارد رشته پزشکی شوند، در صورتی که زمانی که دانشجویان مقطع لیسانس خود را به اتمام می رسانند و در آزمون لیسانس به پزشکی شرکت می نمایند از دو مرحله کتبی و مصاحبه عبور می کنند و علایق و استعداد داوطلبان بهتر مشخص می شود.
پیشنهاد و راهکار ما:
هم اکنون آزمون لیسانس به پزشکی توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. این آزمون حدود 10 سال است که توسط دانشگاه تهران برقرار است اما ظرفیت پذیرش این آزمون بسیار بسیار کم است و سالانه 10 نفر می باشد. در صورتی که این آزمون باید توسط تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شود و ظرفیت این آزمون باید افزایش یابد.
پذیرش دانشجوی پزشکی از این راه موجب می شود که فشار کنکور از روی داوطلبان آزمون سراسری برداشته شود و فرصت مجدد به داوطلبان علاقه مند به رشته پزشکی برای ورود به این رشته داده شود.
دیدگاهتان را بنویسید