۲۰ نکته تغذیه ای در ایام امتحانات و روزهای پایانی کنکور
۱- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.
۲- بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که غذاهای نشاستهای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تأثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.
۳- صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.
۴- کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند توصیه میکنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
۵- بعضی از سبزیها از قبیل: ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید هستند.
۶- خوردن گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک میکند تا در طول امتحان آرام باشید.
٧- خوردن جگر، گوشت و ماهی، کمک زیادی در کاهش اضطراب میکند، زیرا کم خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.
۸- در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید
٩- در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیتهای غذایی و سوء هاضمه قرار نگیرید
۱۰- در طول روز آب کافی بیاشامید
١١- از مصرف زیاد شیرینیجات و تنقلات خودداری کنید زیرا پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما دست خواهد داد.
۱۲- استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب در طول دوران امتحان، نه تنها مفید نیست، بلکه سبب چاقی میشود.
۱۳- صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید، اما صبحانه را کامل میل کنید.
۱۵- مصرف روزانه یک لیوان شیر، برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان موثر است.
۱۶- خوردن آجیل به یادگیری کمک میکند، زیرا کمبود منیزیم یکی از علل کاهش یادگیری است.
۱۷- از خوردن قهوه و چای پُررنگ، خودداری کنید
۱۸- ایجاد فضای خانوادگی شاد و مفرح، مخصوصا در این ایام کرونایی لازم و ضروری است.
۱۹- اخبار کرونا را فقط در زمانهای مشخص و محدود، پیگیری کنید.
۲۰ – تأمین ویتامینهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از طریق برنامه غذایی مناسب صورت گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید