چرا به اندازه ای که درس میخونم نتیجه نمیگیرم؟
کنکوری ها سلام. در این مقاله مشاوره کنکور سعی دارم به این سوال رایج کنکوری ها پاسخ بدم. یکی از سوالات رایجی که بچه ها در جلسات مشاوره و برنامه ریزی کنکور می پرسند اینه که چرا به اندازه ای که میخونم نتیجه نمیگیرم؟ من که حداقل هفته ای ده ساعت بیشتر از همکلاسیم میخونم پس چرا هر آزمون ازش پایین تر میشم؟
یا من که از آزمون قبلیم خیلی بیشتر تلاش کردم پس چرا ترازم پایین تر از قبلی شد؟
اولا تبریک!
اول از همه باید بگم که اگر این سوالات براتون ایجاد شده خیلی عالیه و بهتون تبریک میگم! چون فقط دانش آموزایی این سوال براشون ایجاد میشه که مداوم در آزمون های آزمایشی مثل قلمچی، گاج، گزینه دو، سنجش و… شرکت می کنند یا مدرسه ازشون آزمون دوره ای میگیره یا حداقل خودشون به صورت جدی درگیر تست زنی و بررسی دقیق کتاب های کمک آموزشی اند.
در ادامه میخوام چند علت اصلی این مطلب رو با هم بررسی کنیم:
عدم تمرکز و مشغول بودن ذهن:
سعی کنید تا حد امکان موقع مطالعه هر چیزی که حواستون رو پرت میکنه رو کنار بگذارید و اگر موضوعی فکرتون رو مشغول کرد فکر کردن به اون رو به بعد بازه درسی تون موکول کنید.
مثلا یکی از راهکارهای مشاوره ای اینه اگه فکری مانع درس خوندنتون شد کنار برگه یادداشتتون بنویسید و به خودتون قول بدید که بعد از درس به این موضوع فکر خواهم کرد و بعد هم سعی کنید اون موضوع رو برطرف کنید.
اگر این مورد رو رعایت نکنید، علارغم اینکه تایم مطالعه شما بالا هست اما در طول اون تایم عملا فقط کتاب جلوی شما بازه! و قطعا مطالعه مفیدی نخواهید داشت.
یکسان نبودن عملکرد دانش آموز در مطالعه و هنگام آزمون:
این نکته خیلی مهمیه و البته توجه کنید که مشکل تقریبا همه بچه ها هست ولی میزانش از یه حد بیشتر نباید بشه. یعنی نباید عملکردتون در آزمون از توانایی حل تست هاتون موقع مطالعه خیلی پایین تر بشه.
استرس در جلسه آزمون
یکی از اصلی ترین دلیل های این مشکل که بچه ها در جلسات مشاوره کنکور هم مطرح میکنند استرس سر آزمون ها هستش که باید سعی کنید از راه های مختلف استرستون رو کم کنید. برای مثال یکی از همین کارها شبیه سازی حالت آزمون در حالت عادی درس خوندنتونه. موقع تست زدن تایم بگیرید و بسته های تستی برای خودتون مشخص کنید (مثلا۱۰سوال ادبیات)و اونها رو تو زمان استاندارد حل کنید.
و اینکه پاسخ سوالاتتون رو در پاسخ برگ های خام وارد کنید و یا حتی میتونید از اطرافیانتون بخواید موقع حل تست چند بار بیان تو اتاق مطالعه تون و قدم بزنن که مراقب های سر جلسه رو هم شبیه سازی کرده باشین. و البته انقدر باید آزمون داد یا آزمون رو شبیه سازی کرد تا از استرستون کم شود.
خواندن زیاد اما تست زنی کم
یکی دیگر از دلایل اصلی این مشکل که به دفعات حتی در دانش آموزان متوسط دیده ام؛ عدم تست زنی کافی برای مباحث است. بچه ها ما باید باور کنیم که کنکور یک آزمون تستی صرف است نه یک آزمون تشریحی کلاسی. بنابراین خواندن بدون تست زنی بی فایده است.
بعضی از دانش آموزان حاضرند ساعت ها روی درسی مطالعه انجام دهند اما از تست زدن برای آن درس گریزانند. چراکه با روش های تست زنی آشنا نیستند و اهمیت آن برایشان ثابت نشده است. بچه ها تست زنی بخشی از فرآیند یادگیری برای کنکور است و اگر به صورت استاندارد تست زنی نداشته باشید هرچقدر هم مطالعه کنید بی فایدست.
توصیه اکید به این گروه از دانش آموزان اینه که حتما از همین امروز شروع به تست زنی بکنید؛ فقط کافیه شروع کنید. حتی اگر در ابتدا تعداد زیادی از تست هارو غلط میزنید نا امید نشید. در تست زدن لذتی هست که فقط دانش آموزایی که زیاد تست میزنن و نتیجه شو در آزمون ها میبینن درک می کنند و متوجه حرف من میشند.
تست زدن اصولی و استاندارد برای هر درس راحت ترین و سریع ترین راه ممکن برای افزایش درصد هر درس در کنکور می باشد. و فکر نکنید کلاس کنکور رفتن یا DVD آموزشی دیدن یا حتی مطالعه زیاد میتونه جای تست زدن رو بگیره.
خیلی میخونم، اما ترازم پایینه!
سوال اینجاست که آیا فقط زیاد خواندن باعث افزایش تراز،افزایش درصد و یا رتبه خوب تو کنکور میشه؟
خیر،زیاد خواندن به تنهایی فقط باعث افزایش معدل مدرسه میشه نه تراز،نمیخوایم در رابطه با اصولی انجام دادن کارها صحبت کنیم،بر فرض اینکه همه کارها اصولی انجام شود،فقط میخوایم در مورد دلایل عدم افزایش تراز حرف بزنیم
- ضعف در مباحث پایه ای:گاهی ضعف ها اونقدر زیاده که توجه به بودجه بندی آزمون فقط باعث افزایش ضعف ها و کاهش تراز میشه،گاهی اوقات با مطالعه و اصول حل میشه و در بعضی از موارد استفاده از کلاس خصوصی پیشنهاد میشه.
- عدم به قدرت رساندن مباحث پیش نیاز
- باز نگشتن به تست هایی که توش دچار مشکل بودید،دانش آموزها تست را میزنن و بررسی و تحلیل نمیکنن،فکر میکنن فقط با تعداد زیاد تست میتونن ترازشونو افزایش بدن،درصورتیکه تست ها و مخصوصا تست های اولیه باید به سبک درست زده شه و بازگشت روشون زیاد باشه و تحلیل و رفع اشکال انجام شه تا سوالات مشابهشو اشتباه نزنید
- توجه بیش از حد به دروس مدرسه و عدم همگام سازی دروس مدرسه و آزمون،مدرسه اهمیت داره و توش شکی نیست ولی تطابق ندادن دروس مدرسه و مباحث آزمون و چیز جدااز هم دیدنشون باعث سردرگمی و بی کیفیت انجام دادن کاراتون میشه
- موضوعی تست نزدن
- حل نکردن نمونه سوال و تست آزمون مربوطه
- به قدرت نرسوندن و مطالعه بیش از تست
- توجه بیش از حد به آموزش و توجه کم به اصول تسلط و قدرت
- تمرین نکردن سبک آزمون در منزل
- تست زنی فقط در تایم های ظهر به بعد(برای مدرسه ای ها پنج شنبه و جمعه امکانش،وجود داره)
- و…..خیلی از موارد دیگر
نتیجه گیری: به طور کلی نتیجه هر آزمون بیانگر نقاط ضعفی در مبحث، در نوع مطالعه و در نوع اصولی که انجام میدیده که باید به اونها توجه شه که متاسفانه اکثر دانش آموزها فقط به آزمون بعد و خواندن زیادتر برای آزمون بعد توجه میکنن که یا نتیجه دلخواهشونو نمیگیرن و یا دوباره افت میکنن.
دیدگاهتان را بنویسید