مشاوره کنکور مکانیک خودرو
یکی از رشته های پر طرفدار خصوصا درمیان پسران رشته مکانیک است که با توجه به شرایط اقتصادی در جامعه، از بازار کار خوبی هم برخوردار است. مکانیک خودرو یعنی شخصی که با استفاده از مهارتی که دارد به تعمیر و بازسازی خودرو می کند. رشته مکانیک خودرو از تنوع و گستردگی زیادی برخوردار است و از گرایش های متنوعی تشکیل شده است. از ویژگی های بارز این رشته که بیشتر باعث محبوبیت در بین داوطلبان شده این است که شما می توانید بعد از پایان تحصیل، کار شخصی خود را شروع کنید. به همین دلیل به دانش آموزانی که قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند پیشنهاد می شود که از یک مشاور کنکور مکانیک خودرو به صورت تخصصی راهنمایی بگیرند تا بتوانند بهتر و راحت تر در این مسیر گام بردارند. در این مقاله نیز قصد داریم درباره همین موضوع صحبت کنیم و از ویژگی های مشاوره کنکور مکانیک خودرو گرفته تا دلایل اهمیت و معرفی بهترین مشاور برایتان صحبت کنیم. پس حتماً تا پایان همراه ما باشید. همچنین در صورتی که قصد دریافت مشاوره رشته های دیگر را دارید حتماً مقاله مشاوره کنکور را مطالعه کنید.
در مشاوره رشته مکانیک به چه مسائلی باید توجه داشت
از مسئله های مهمی که در مواقع انتخاب رشته باید در نظر داشت،علاقه فرد به رشته انتخابی است.اما این مسئله به تنهایی کافی نیست. چنانچه شما به رشته ای علاقه داشته باشید اما در آینده نتوانید در زمینه کاری که تحصیل کرده اید شغل مناسبی پیدا نشود دچار سرخوردگی می شوید.چرا که به این نتیجه می رسید که در این مدت زمانی که درس خوانده اید بیهوده تلاش کرده اید. و با خود می گویید ای کاش این هزینه و زمانی که صرف کردید برای کار دیگری اختصاص میدادید.بنابراین اولین مسئله ای که در جلسات مشاوره مورد بررسی قرار می گیرد بازار کار است. دومین مسئله که در جلسات مشاوره مطرح می شود علاقه و استعدادهای فرد است.
وظایف کاری رشته مکانیک
یک مهندس مکانیک می تواند در زمینه های زیر مشغول به تحصیل شوند:
- طراحی، طراحی هواپیما،دیگ بخار، وسیله نقلیه
- تحلیل، تحلیل قسمت های مختلف سیستم ها از نظر فرسودگی و قابل اطمینان بودن آن
- ساخت،ساخت قطعات صنعتی وانواع ماشین آلات
- کنترل کیفیت، بررسی کیفیت و امنیت تمامی فرآورده ها،
مهارت های لازم در رشته مکانیک
- خوب بودن در انواع مهارت های فنی
- سرعت عمل بالا
- توانایی دقت به جزئیات و عیب یابی
- شناخت کامل از اجزای مختلف ماشینها
نرم افزار های لازم در رشته مکانیک
اولین اقدام هنگام رفتن به مشاوره رشته مکانیک از مشاور در باره نرم افزار هایی که باید یاد بگیرید سوال کنید.چرا که بهتر است هنگام ورود به دانشگاه از همان ابتدا نرم افزار ها را یاد بگیرید چرا که بعد از فارغ التحصیلی اگر نرم افزار ها را یاد نگیرید بهترین زمان برای یادگیری را از دست داده اید. نرم افزار هایی که در این دوره باید یاد بگیرید عبارتند از:
- نرم افزارCATIA
- نرم افزار SolidWorks
- نرم افزار PowerMill
- نرم افزار COMSOL Multiphysics
- نرم افزار MSC NASTRAN
- نرم افزار FLUENT
- نرم افزار NX
- نرم افزار CREO
- نرم افزار متلب
منابع کنکور رشته مکانیک
دروس عمومی شامل: زبان 1 و 2، دینی 3 ،عربی3 ،فارسی3
دروس پایه شامل: ریاضی 1 و 2 و 3 ،شیمی، فیزیك
دروس غیر فنی: الزامات محیط كار، مدیریت تولید، كارگاه نوآوری و كارآفرینی، اخلاق حرفه ای
دروس فنی شامل: دانش فنی پایه، دانش فنی تخصصی، سرویس و نگهداری خودروهای سواری، تعمیرات مكانیكی موتور،تعمیرات گیربكس و دیفرانسیل، تعمیرات سیستم تعلیق ، فرمان و ترمز خودرو، تعمیرات سیستم سوخت و جرقه، تعمیرات سیستم های برقی خودرو
انواع گرایش رشته مکانیک
در ابتدا در ایران رشته مکانیم و برق به صورت یک رشته واحد تدریس می شد اما از چهل و پنج سال پیش این دو رشته از هم جدا شدند. از سوی دیگر با پیشرفت صنعت و افزایش تقاضا رشته مکانیک به دو گروه جامدات و سیالات تقسیم شدند. علاوه بر آن در دانشگاه صنعتی رشته ای به عنوان مهندسی دریا تدریس می شود.
گرایش طراحی جامدات
در این گرایش، حرکات ، نیرو،و تاثیر آن بر قسمت های مختلف ماشین تدریس می شود.هر ماشین از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده است.که بررسی نوع ساخت و باز دهی آن برعهده دانشجویان گرایش رشته مکانیک است. در این نوع گرایش نیرو هایی که بر یک قطعه ماشین وارد می شود را بررسی می کنند.این نکته شایان ذکر است که تعداد واحد های گرایش سیالات و جامدات با هم برابر است فقط 20 واحد آن متفاوت است.هدف از تدریس این گرایش تربیت متخصصینی برای طراحی ماشین آلات در کارخانه ها است.
گرایش سیالات
این گرایش همانگونه که از نامش پیدا است گرایش سیالات در حوزه حرارت و مسائل مربوط به سیالات، فعالیت دارد.یکی از دروس اصلی در این گرایش تدریس مس شود، مکانیک سیالات است که دربارهی نیروهای وارد بر جسم متحرک در سیال است.شغل فارغ التحصیلان در این رشته،طراحی و محاسبه سیستم ها در سایر بخش ها از جمله کارخانه ها و نیرو گاه ها است.چنانچه دانشجویان این رشته در درسهای ریاضی، فیزیک و زبان خارجه قوی نباشند نمی توانند در این رشته موفق شوند.
گرایش ساخت و تولید
فارغ التحصیلان این رشته، وظیفه نحوه ساخت و کارآمدی وسایل را بر عهده دارند. این گرایش ها بیشتر در بخش عملی کاربرد دارد.
چه افرادی مجاز به شرکت در کنکور مکانیک هستند
- افرادی که دیپلم کاردانش خود را دریافت کردند
- داوطلبان شاخه نظری رشته ریاضی و فیزیک
- افرادی که دارای دیپلم نظام جدید در رشته های مکانیک خودرو و مکانیک موتور های دریایی
مکان ادامه تحصیل رشته مکانیک در مقاطع بالاتر
رشته مکانیک امکان ادامه حتصیل در مقطع کارشناسی و دکترا را دارد. واحد های درسی در این دوره 32 تا و در دوره دکترا 48 تا است.
آینده شغلی رشته مکانیک
رشته مکانیک از بازار کار خوبی برخوردار است. فارغ التحصیلان این رشته مشکلی برای پیدا کردن شغل ندارند. و با توجه به روی آوردن به تولیدات ملی و تحریم ها میزان تقاضا زیاد شده است. در نتیجه این رشته از بازار کار خوبی در کشور بر خوردار است.
سوالات متداول درباره مشاور کنکور مکانیک
آینده شغلی رشته مکانیک چگونه است؟
رشته مکانیک از بازار کار خوبی برخوردار است. فارغ التحصیلان این رشته مشکلی برای پیدا کردن شغل ندارند. و با توجه به روی آوردن به تولیدات ملی و تحریم ها میزان تقاضا زیاد شده است. در نتیجه این رشته از بازار کار خوبی در کشور بر خوردار است.
چه افرادی مجاز به شرکت در کنکور مکانیک هستند؟
افرادی که دیپلم کاردانش خود را دریافت کردند،افرادی که دارای دیپلم نظام جدید در رشته های مکانیک خودرو و مکانیک موتور های دریایی
مهارت های لازم در رشته مکانیک؟
شناخت کامل از اجزای مختلف ماشینها،توانایی دقت به جزئیات و عیب یابی
کلام پایانی
بعد از پایان تحصیل در مقطع نهم دانش آموز باید انتخاب رشته انجام دهد. این انتخاب رشته فقط به مقطع دبیرستان ختم نمی شود در واقع آینده شغلی شما را رقم میزند. در این مقاله درباره رشته مکانیک و تاثیر مشاور بر رشته مکانیک صحبت کرده ایم چنانچه بعد از خواندن این مطالب سوالی ذهن شما را درگیر کرد در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید