مشاور کنکور تربیت بدنی
رشته تربیت بدنی از شاخه های رشته علوم انسانی است. مفهوم رشته تربیت بدنی به معنای تقویت جسم و روح انسان است. هدف از به وجود آمدن این رشته تربیت مربیان حرفه ای است که با جسم و جان افراد آشنایی کامل دارند. این رشته در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا دانشجو می پذبرد. این رشته را می توان از دوره دبیرستان و هنرستان دنبال کرد. با ما همراه باشید تا در این مقاله درباره اهمیت این رشته، ویژگیها آن صحبت کنیم.
اهمیت رشته تربیت بدنی
همواره انتخاب رشته دانشگاهی برای داوطلبان کنکور از اهمیت زیادی برخوردار است. این انتخاب از آن جهت اهمیت دارد علاوه بر جایگاه اجتماعی باید رشته ای را انتخاب کنند که بازار کار مناسبی نیز داشته باشد، رشته تربیت بدنی از آن دسته از رشته هایی است که طرفداران زیادی دارد. این رشته را می توان مرز بین تمام رشته ها دانست، چراکه با تمام رشته ها در ارتباط است.این رشته تاثیر بسزایی در بهسازی جسمی و روانی افراد دارد. افرادی که به ورزش علاقه دارند رشته تربیت بدنی را انتخاب می کنند تا بتوانند به فعالیت خود در این زمینه ادامه دهند. این رشته هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی تدریس می شود. اما همواره یکی از دغدغه های والدین در انتخاب رشته برای فرزندانشان این است که آیا این رشته بازار کار خوبی برای آنها به همراه دارد؟ برای قبولی در ماراتن کنکور و این راه پر پیج و خم کمک گرفتن از یک مشاور با تجربه نقش بسزایی دارد، چرا که به تنهایی نمی توان به هدف مورد نظر دست پیدا کرد.
شرایط لازم برای تحصیل در رشته تربیت بدنی
علاقه مندی به ورزش های مختلف یکی از دلایل مهم در انتخاب رشته تربیت بدنی است. افرادی انگیزه بیشتری برای انتخاب این رشته دارند که از بچگی ورزش را دنبال کرده اند و به ورزش خاصی علاقه دارند. علاوه بر آن افرادی این رشته را انتخاب می کنند که به آزمایشگاه فیزیولوژی و رفتار های حرکتی علاقمند هستند.از شرایط دیگر تحصیل در رشته تربیت بدنی، حداقل قد داوطلبان آقا 165 و داوطلبان خانم 158 باشد. علاوه بر آن داوطلبان متقاضی این رشته باید از دید چشمی خوبی نیز برخوردار باشند.
راه های ورود به رشته تربیت بدنی
همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کرده ایم، یکی از راه های ورود به این رشته افراد باید از دوران متوسطه و دبیرستان این رشته را انتخاب کنند. در نتیجه دانش آموزان پایه نهم باید در شاخه فنی و حرفه ای رشته تربیت بدنی را انتخاب کرده و بعد از اتمام سه ساله هنرستان خود را برای ورود به دانشگاه آماده کند و در کنکور کاردانی فنی و حرفه شرکت کند. راه دوم انتخاب رشته تربیت بدنی، در کنکور سراسری رشته های نظری شرکت کنند و برای دانشگاه این رشته را انتخاب نمایند.به این نکته توجه داشته باشید این رشته شناور است، یعنی چنانچه در دوران دبیرستان این رشته را دنبال نکردید می توانید با شرکت در کنکور سراسری کارشناسی ناپیوسته این رشته مشغول به تحصیل شوید.
دروس رشته تربیت بدنی
این رشته در مقطع کارشناسی دارای 133 واحد درسی است. که ای تعداد شامل: 19 واحد درس عمومی و دروس پایه 14 واحد ، درس های نظری (۳۸ واحد درسی)، درس های عملی (۳۶ واحد درسی) و درس های اختیاری (۲۶ واحد درسی) است.
درس های پایه شامل:
- آناتومی انسانی
- فیزیولوژی انسانی
- شیمی عمومی
- فیزیک عمومی
- ریاضیات پایه و مقدمات آمار
- کمک های اولیه
- زیست شناسی
درسهای اصلی این رشته شامل:
- اصول فلسفه آموزش و پرورش
- مبانی برنامه ریزی آموزش متوسطه
- روانشناسی کودکی و نوجوانی
- روانشناسی تربیتی
- اصول و فنون مشاوره و راهنمایی
- سنجش و اندازه گیری
- تولید و کاربرد مواد آموزشی
- روش ها و فنون تدریس
- مدیریت آموزشی
درسهای تخصصی شامل:
- اصول و مبانی تربیت بدنی
- تاریخ تربیت بدنی
- تغذیه و ورزش
- آسیب شناسی ورزشی
- رشد و تکامل حرکتی
- فیزیولوژی ورزشی
- یادگیری حرکتی
- سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی
- بهداشت و ورزش
- تربیت بدنی در مدارس
- مدیریت سازمان های ورزشی
- مدیریت و طرز اجرای مسابقات
- زبان اختصاصی
- حرکت شناسی ورزشی
- حرکات اصلاحی
- تربیت بدنی و ورزش معلولین
- مقدمات بیومکانیک ورزشی
- مبانی روانی و اجتماعی
- تربیت بدنی
- آمادگی جسمانی
- فوتبال
- دو و میدانی
- ژیمیناستیک
- شنا
- والیبال
- بسکتبال
- هندبال
- تنیس روی میز
- کشتی
- بدمینتون
گرایش رشته تربیت بدنی
در مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی، به دو بخش علوم انسانی و علوم زیستی تقسیم میشود. بعضی از دانشگاه نیز به عنوان تربیت بدنی عمومی و به صورت تک گرایش تدریس می شود . اما گرایش های تربیت بدنی در دوره کارشناسی ارشد متفاوت است. برای مثال رشتههای مدیریت ورزشی، بازاریابی ورزشی، رویدادهای ورزشی، رفتار حرکتی و یا فیزیولوژی ورزشی و هزاران گرایش دیگر مربوط به دوره کارشناسی ارشد میشود. علاوه بر آن داوطلبانی که علاقه به ادامه تحصیل در مقطع دکترا را دارند می توانند گرایش مورد نظر خود را انتخاب کرده و مشغول به تحصیل شوند. مقطع دکترا نیز همان گرایش های کارشناسی ارشد است، اما پذیرش در این مقطع بستگی به شرایط هرساله دانشگاه و گرایش انتخابی دارد.
گرایشهای کارشناسی ارشد
- گرایش روانشناسی ورزشی فیزیولوژی ورزشی
- گرایش مدیریت ورزشی
- گرایش رفتار حرکتی
- گرایش آسیبشناسی و حرکات اصلاحی
- گرایش بیومکانیک ورزشی
- یادگیری و کنترل حرکتی
- آموزش تربیت بدنی
- رشد حرکتی
- فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی
- فیزیولوژی فعالیت بدنی بالینی
- فیزیولوژی فعالیت تغذیه ورزشی
- فیزیولوژی ورزشی کاربردی
- فیزیولوژی فعالیت بدنی محض
بازار کار رشته تربیت بدنی
فارغ التحصیلان در این رشته می توانند بعد از اتمام درس خود در مراکز مختلف آموزشی مشغول به تدریس شوند. یا به عنوان مربی در باشگاه ها فعالیت کنند. به عبارتی دیگر می توان اینگونه گفت دانشجوایان این رشته بعد از اتمام درس خود بدون شغل در جامعه رها نمیشوند موفقیت های شغلی زیادی برایشان فراهم است. علاوه بر موارد ذکر شده یک فارغ التحصیل رشته تربیت بدنی می تواند به عنوان مشاور در ساخت وسایل ورزشی نیز فعالیت کند. تعدادی از مشاغل مربوط برای فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی این رشته:
- مربیگری رشتههای مختلف
- مربی و روانشناس تیمهای باشگاهی
- سرپرست تیمهای ورزشی
- معلم ورزش در مدارس
- داوری مسابقات ورزشی
- راهاندازی باشگاه فرهنگی – ورزشی
امکان تحصیل رشته تربیت بدنی در خارج از کشور
این رشته در کشور های دیگر از وسعت و تنوع زیادی برخوردار است. می توان گفت در خارج از کشور وضعیت این رشته از ایران نیز بهتر است چرا که گرایش های بیشتری برای انتخاب وجود دارد. همانگونه که گفته شد این رشته در همه جای دنیا از محبوبیت بالایی برخوردار است. حتی در خارج از کشور، گرایش بازیهای الکترونیک و کامپیوتری نیز به شکل یک رشته دانشگاهی ارائه میشود. برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای این رشته بهترین دانشگاه ها در خارج از کشور دانشجو می پذیرد. تعدادی ازاین دانشگاه ها عبارتند از:
دانشگاه تورنتو، دانشگاه بیرمینگام، دانشگاه فلوریدا، دانشگاه اوهایو، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه باث، دانشگاه ملی سئول، دانشگاه اکستر در انگلستان، دانشگاه میشیگان، دانشگاه لافبورو در انگلستان، کوئینزلند در استرالیا، دانشگاه بریتیش کلمبی، دانشگاه سیدنی.
زمان ثبت نام آزمون عملی رشته تربیت بدنی
با توجه به اینکه زمان برگزاری کنکور سراسری این رشته 9 تا 12 است. زمان ثبت نام آزمون عملی در نیمه دوم تیر ماه بعد از کنکور سراسری است. بعد از اعلام زمان ثبت نام آزمون عملی در سازمان سنجش، دانش آموزان به این سایت مراجعه کرده و بعد از پرداخت هزینه ثبت نام و در اختیار داشتن شماره پرونده و کد پیگیری آماده آزمون عملی می شوند.
آزمون عملی تربیت بدنی به چه صورت است
این آزمون در دو مرحله مقدماتی و تخصصی برگزار می شود. که در مرداد ماه دوره مقدماتی آن برگزار می شود. و در شهریور ماه دوره تخصصی. داوطلبانی حق شرکت در دوره های عملی را دارند که در موعد تعیین شده وارد سایت سازمان سنجش شده و ثبت نام لازم را به عمل آورند.زمان برگزاری آزمونت مقدماتی چند روز بعد از کنکور سراسری و دوره تخصصی بعد از انتخاب رشته است. داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون عملی را دارند باید کارت ورود به جلسه را هنگام برگزاری آزمون همراه خود داشته باشند. همچنین همراه داشتن لباس و کفش ورزشی مناسب ، لوازم بهداشتی مثل ماسک ، شناسنامه و کارت ملی ، عکس 4*3 و … نیز از ملزومات شرکت در آزمون عملی است.
سوالات متداول درباره مشاور کنکور تربیت بدنی
بازار کار رشته تربیت بدنی چگونه است؟
فارغ التحصیلان در این رشته می توانند بعد از اتمام درس خود در مراکز مختلف آموزشی مشغول به تدریس شوند. یا به عنوان مربی در باشگاه ها فعالیت کنند.
زمان ثبت نام آزمون عملی رشته تربیت بدنی؟
این آزمون در دو مرحله مقدماتی و تخصصی برگزار می شود. که در مرداد ماه دوره مقدماتی آن برگزار می شود. و در شهریور ماه دوره تخصصی. داوطلبانی حق شرکت در دوره های عملی را دارند که در موعد تعیین شده وارد سایت سازمان سنجش شده و ثبت نام لازم را به عمل آورند.زمان برگزاری آزمونت مقدماتی چند روز بعد از کنکور سراسری و دوره تخصصی بعد از انتخاب رشته است. داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون عملی را دارند باید کارت ورود به جلسه را هنگام برگزاری آزمون همراه خود داشته باشند. همچنین همراه داشتن لباس و کفش ورزشی مناسب ، لوازم بهداشتی مثل ماسک ، شناسنامه و کارت ملی ، عکس 4*3 و … نیز از ملزومات شرکت در آزمون عملی است.
شرایط لازم برای تحصیل در رشته تربیت بدنی؟
علاقه مندی به ورزش های مختلف یکی از دلایل مهم در انتخاب رشته تربیت بدنی است. افرادی انگیزه بیشتری برای انتخاب این رشته دارند که از بچگی ورزش را دنبال کردند و به ورزش خاصی علاقه دارند. علاوه بر آن افرادی این رشته را انتخاب می کنند که به آزمایشگاه فیزیولوژی و رفتار های حرکتی علاقمند هستند.از شرایط دیگر تحصیل در رشته تربیت بدنی، حداقل قد داوطلبان آقا 165 و داوطلبان خانم 158 باشد. علاوه بر آن داوطلبان متقاضی این رشته باید از دید چشمی خوبی نیز برخوردار باشند.
کلام پایانی
در این مقاله درباره کنکور تربیت بدنی و ویژگی های آن صحبت کردیم. اگر از آن دسته از داوطلبانی هستید که به این رشته علاقمند هستید و قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارید امیدواریم مطالعه مطالب ذکر شده کمکی در این راه به شما عزیزان کرده باشد. چنانچه بعد از مطالعه این مطالب سوالی ذهن شما را درگیر کرد در بخش نظرات با ما به اشتراک بگزارید تا شما را در حد توان یاری کنیم با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما
دیدگاهتان را بنویسید