مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم – از انتخاب رشته پایه نهم تا آینده ایده آل!
انتخاب رشته نهم مهم ترین تصمیم یک دانش آموز برای آینده خود است. ما با انتخاب رشته پایه نهم شغل آینده و درواقع رفاه و آسایش آینده خود را انتخاب می کنیم. اینجاست که اهمیت انتخاب رشته دبیرستان و لزوم مشورت با یک مشاور خبره و کارآزموده در زمینه هدایت تحصیلی نهم مشخص میشود.
تاثیر و حدنصاب نمرات برای هدایت تحصیلی
یکی از مهمترین ملاک ها و شاخص های موثر در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی در پایه نهم دبیرستان، نمرات دروس تخصصی رشته ها است. این نمرات به دو شیوه بر هدایت تحصیلی تاثیر می گذارند.
- تاثیر حذفی
- تاثیر بر امتیاز
1- تاثیر حذفی
تاثیر حذفی نمرات در انتخاب رشته به این صورت است که اگرمیانگین نمره دانش آموز در دروس تخصصی رشته مورد نظر کمتر از حدنصاب باشد، دانش آموز دیگر نمی تواند آن رشته تحصیلی را انتخاب نماید. حداقل نمره لازم و حدنصاب نمرات لازم برای انتخاب رشته در جدول زیر خلاصه شده است.
توجه داشته باشید که این نمره به صورت میانگین نمرات خرداد سه سال هفتم، هشتم و (نهم با ضریب ۳) است که با فرمول زیر محاسبه می شود.
2- تاثیر بر امتیاز
تاثیر بر امتیاز هدایت تحصیلی به این صورت است که ۳۵% از کل امتیاز هدایت تحصیلی بر اساس نمرات دروس تخصصی محاسبه می شود. در اینجا نیز نمره هر درس بر اساس فرمول بالا محاسبه می شود. برای مثال اگر شما قصد دارید وارد رشته تجربی شوید و نمرات دروس ریاضی و علوم شما بر اساس فرمول بالا هردو ۲۰ باشند، شما ۳۵ امتیاز را به طور کامل برای ورود به رشته تجربی کسب کرده اید.
ملاکهای هدایت تحصیلی و امتیاز آنها
ملاک های متنوعی در انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم نقش دارند که معمولا موجب سردرگمی دانش آموزان و والدین آنها می گردد.
فرم نظرخواهی اولیا را چگونه پر کنیم؟
برای بسیاری از والدین و دانش آموزان جای سوال است که فرم نظرخواهی از اولیا یا همان نمون برگ شماره ۳ هدایت تحصیلی چگونه باید تکمیل گردد. البته در بسیاری از مدارس دوره متوسطه اول برای اولیای پایه های نهم جلساتی برگزار می گردد و مشاوران محترم مدارس توضیحات مربوط به نحوه پر کردن فرم و برگه نظرخواهی از اولیا برای انتخاب رشته پایه نهم به دهم را ارائه می کنند.
در صورتی که اولیای عزیز موفق به شرکت در این جلسات نشده اند و یا نکات ارائه شده را نتوانسته اند یادداشت برداری کنند، مطالب ذیل در خصوص روش تکمیل فرم و برگه نظرخواهی برای آنها مفید خواهد بود.
ابتدا یک نکته مهم را به خاطر داشته باشید که ۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز هدایت تحصیلی توسط فرم و برگه نظرخواهی از اولیا (نمون برگ شماره ۳) بدست می آید. حال می پردازیم به نحوه تکمیل فرم.
در این فرم ۱۲ رشته تحصیلی درج شده است و شما باید اولویت بندی مورد نظر خود را برای همه این ۱۲ رشته را بنویسید. بدین ترتیب که رشته ای را که بیشتر از همه رشته های دیگر در اولویت قرار داده اید و از نظر شما برای فرزندتان مناسب تر از همه رشته های دیگر است، برای آن، اولویت ۱ را درج می کنید و به ترتیب همه رشته ها را اولویت گذاری می کنید. طبیعتا رشته ای را که از میان این ۱۲ مورد فکر می کنید برای فرزندتان نامناسب ترین است، به آن اولویت ۱۲ را می دهید. به نکات مهم زیر دقت کنید زیرا مکررا دیده شده است که والدین محترم در تکمیل برگه های نظرخواهی در این موارد دچار خطا شده اند.
نکته اول: دقت کنید که به هیچ وجه عدد تکراری ننویسید.
نکته دوم: به هیچ وجه هیچ یک از رشته ها را خالی نگذارید.
نکته سوم: عدد ۱ یعنی بالاترین اولویت و بالاترین امتیاز و عدد ۱۲ یعنی پایین ترین اولویت و کمترین امتیاز.
نمونه ای از فرم هدایت تحصیلی نظرخواهی از والدین که عدد ۱ را برای رشته تجربی درج کرده و آن را بالاترین اولویت خود قرار داده اند:
در انتها نیز یادآور می شویم لطفا نام و ناخوانوادگی فرزندتان و خودتان را به دقت نوشته و حتما فرم را امضا فرمائید. همچنین بهتر است شماره کلاس فرزندتان را نیز در بالای برگه مرقوم نمایید تا کار طبقه بندی و بایگانی مشاور مدرسه نیز تسهیل گردد.
آیا آزمون سلامت روانی رفتاری در انتخاب رشته تاثیر دارد؟
ممکن است برایتان این سوال پیش آمده باشد که آیا آزمون سلامت روانی رفتاری در انتخاب رشته موثر است؟ دراین بخش به این سوال می پردازیم.
برخی از دانش آموزان و والدین تصور می کنند که نتایج آزمون سلامت روانی بر انتخاب رشته دانش آموزان موثر است، این مساله به هیچ وجه درست نیست. آزمون سلامت روانی و رفتاری که برای پایه های هفتم، هشتم و نهم هر ساله انجام می گردد، صرفا جهت برآورد آماری از وضعیت سلامت روانی و رفتاری دانش آموزان است و در واقع آزمون مشاوره ای سلامت روان و رفتاری هیچ ارتباطی با انتخاب رشته آنان ندارد.
هشدار مهم: در تایید نهایی آزمون های مشاوره ای دقت کنید
هشدار مهم: پس از انجام تایید نهایی آزمون های مشاوره ای دیگر امکان ویرایش پاسخ ها وجود ندارد.
برخی از دانش آموزان و اولیا بدون اطلاعات کافی اقدام به پاسخدهی آزمون های مشاوره ای کرده و سپس تایید نهایی می نمایند و بعد از آن متوجه می شوند که به صورت نادرست جواب داده اند. پاسخ دهی نادرست به این آزمون ها به شدت روی امتیاز مشاوره ای و انتخاب رشته دانش آموز تاثیر می گذارد.
قبل از زدن تیک تایید نهایی حتما یک بار پاسخ ها را وارسی کنید و از یک مشاور تحصیلی اتجربه کمک بگیرید زیرا ۳۰ نمره از ۱۰۰ نمره امتیاز مشاوره ای هدایت تحصیلی وابسته به همین سوالات است.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ببخشید من اگر بخوام تجربی بخونم معدلم باید چند باشه میشه بگید