مشاوره کنکور حسابداری
یکی از پرطرفدارترین رشتههای تحصیلی حسابداری است. دلیل لین محبوبیت در آمد خوب بازار کار عالی است. نام دیگر این رشته زبان تجارت است. در واحدهای اقتصادی این رشته اطلاعات مالی را در اختیار افراد مربوطه قرارمی دهد در این مقاله درباره رشته حسابداری و نکات مربوط به آن توضیح میدهیم با ما همراه باشید.
آشنایی با رشته حسابداری
تاریخچه حسابداری به هزاران سال پیش برمیگردد. به گونه ای که شواهد نشان می دهد در ایران باستان سیستم اول حسابرسی دیده میشود، بهگونهای که در قرن 19 به حرفه این سازمان یافته تبدیل شد.و در سال 1880 در انگلیس موسسه حسابدارن به طور رسمی دایر شد و در ایران در دهه 40 به عنوان یک رشته دانشگاهی تدریس شد.حسابداری به معنی ثبت و ذخیره اطلاعات مالی است مدیران می توانند با این روش تسلط کافی بر حساب ها داشته باشند رشته حسابداری بر خلاف باقی رشته های انسانی بیشتر جنبه عملی دارد تا تئوری.
حتما بخوانید: معرفی رشته حسابداری
نحوه صحیح مطالعه در رشته حسابداری
برای رسیدن نتیجه دلخواه لازم است مراحل زیر را تا حد امکان انجام دهید
- هدف خود را شناسایی کنید: داوطلبان باید برای مطالعه ای که می کنند هدف داشته باشند. این امر باعث می شود تا در هنگام مطالعه هدف را در ذهن خود مد نظر داشته باشند این امر از اتلاف وقت و تلاش اضافی جلوگیری میکند چرا که فقط بخشهای مناسب متن مورد توجه قرار میگیرد.
- ابتدای کار یک مطالعه کلی انجام دهید: برخی مطالب را فقط با یک بار مرورمی توانید در ذهن خود بسپارید، یک مرور خوب شامل توجه کردن به عناوین، نمودار و عکس ها است.
- متن را با اصول درست بخوانید: لازمه یک مطالعه دقیق، حرکت چشم ها به طور منظم و کنترل شده روی مطالب است.هنگامی که شما لازم است یک متن بلند را مطالعه کنید لازم است برای ثبت مطالب در ذهن خود چشم ها را از راست به چپ حرکت دهید.به گونه ای که توقف بر روی متن باید حداقل بعد از پایان چند کلمه باشد.
- نت برداری بسیار با اهمیت است از آن قافل نشوید: برای یاد آوری مطالاب چند کلمه را هایلات کنید اگر متنی کلمه مناسبی برابی هایلایت نداشت در کنارمتن چند کلمه کلیدی بنویسید.
- در حین مطالعه تمرین کنید: متن ها را خصوصا متن های بلند را به بخش های کوتاه تبدیل کنید و بخوانید برای تقویت ذهن خود از تیترها و کلمات تصاویر ذهنی بسازید.
- بعد از پایان مطالعه تمرین را فراموش نکنید: بعد از اتمام مطالعه آنچه را که یاد گرفته اید تمرین کنید.و برای ثبت مطالب در حافظه از انجام دادن چند کار باهم خود داری کنید.
مهارت لازم برای رشته حسابداری
رشته حسابداری یکی از انواع رشته های شناور محسوب می شود .و کسی که در این رشته تحصیل می کنمد باید توانایی ارائه گذارش های کامل و مناسب را داشته باشد. برای این رشته باید ادبیات فارسی در حد قابل قبولی باشد. از دیگر ویژگی هایی که باید داوطلب رشته حسابداری داشته باشد باید بتواند مدت طولانی توانایی نشستن پشت سیستم را داشته باشد.
وظایف حسابدار
در این مقاله شما را با برخی ازوظایف رشته حسابداری آشنا می کنیم این وظایف عبارت اند از:
- صدور فاکتوربرای مشتری
- دریافت فاکتور از تأمینکننده
- پرداخت دستمز برای کارمندان
- تهیه گذارش مالی برای سازمان مورد نظر
- رائه مناسب گزارشها به تیم مدیریتی ارگان
- تهیه صورتهای مالی
- تهیه صورت سود، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد
- همکاری در ثبت اطلاعات حضوروغیاب کارکنان جهت محاسبه حقوق
- تحویل لیست بیمه بهصورت ماهیانه
- بررسی بودجههای درخواستی
- اطلاعات را وارد نرمافزار کرده و پروندهسازیهای دستی انجام دهد.
دروس مورد نیاز برای رشته حسابداری
رشته حسابداری در دوره کارشناسی ارشد 8 ترم تحصیلی را شامل می شود.دانشجویان باید 132 واحد درسی را در این دوره به اتمام برسانند. تقسیم بندی واحد های زیر به این گونه است:
- دروس عمومی: 22 واحد
- دروس پایه: 50 واحد
- دروس اصلی و اختصاصی: 60 واحد
درس پایه رشته حسابداری
روانشناسی عمومی، جامعهشناسی، اصول علم اقتصاد، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار کاربردی، مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مدیریت تولید، حقوق بازرگانی، پول و ارز بانکداری، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی، مالیه عمومی، روش تحقیق.
درس اختصاصی رشته حسابداری
راصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته، حسابداری صنعتی، حسابرسی، حسابداری مالیاتی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری.
دانشگاه های رشته حسابداری
این رشته در بیشتر دانشگاه های علوم انسانی ارائه می شود.علاوه بر آن در دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی تدریس می شود.
مقطع کارشناسی ارشد در رشته حسابداری
دانشجویانی که در مقطع کارشناسی درس خود را به پایان رسانده اند می توانند از بین گرایش های نام برده شده در زیر در مقطع کارشناسی ارشد تدریس کنند.
- رشته حسابداری: از جمله رشته های پر طرفدار به شمار می رود، و در آن به بررسی اقتصاد و امور مالی سازمانهای و شرکتها میپردازد.
- رشته حسابرسی: در این رشته به بررسی حساب حسابداران می پردازد.این کار به منظور مطمئن شدن از گزارش مالی حسابداران انجام می شود.
- حسابداری مدیریتی: از این رشته برای افزایش توان مالی مدیران استفاده می شود.افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند می توانند در پست مدیرعامل، مشاورین مدیریت، مشغول به کار شوند.
- حسابداری عمومی: این رشته از جمله گرایشس های جدید است، به تربیت نیروی ماهر در قسمتهای عمومی و دولتی میپردازد.
گرایش رشته حسابداری مقطع دکترا
بعد از گذراندن مقطع کارشناسی ارشد میتوانند در مقطع دکترا مشغول به تحصیل شوند
- حسابداری صنعتی: با توجه به تحولات بزرگی که در صنعت وجود امده، حسابداری صنعتی به هزینهیابی توسعهیافته حرکت میکند تا هزینهها و بهای تمام شده کالاهای آماده فروش بهروشنی انتخاب شوند.
- حسابداری مالی: حسابداری مالی یا همان حسابداری گزارشگری، نیاز های افراد در سازمان ها را برطرف می کند.
- حسابداری دولتی: این حسابداری برای پرورش حسابداران طراحی شده است.
- حسابداری مدیریتی:این نوع حسابداری برای برای مشاوره دادن به مدیران طراحی شده است.
- حسابداری منابع انسانی: از آنجا که منابع انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است، به این منظور این رشته طراحی شده است.
بازار کار رشته حسابداری
بازار کار و درآمد این رشته بسیار خوب است، و دانشجویان می توانند بعد از پایان تحصیلات خود در شرکت های مختلفی شروع به کار کنند.میزان درآمد یک حسابدار با توجه به مهارت و تجربه حسابدار متغیر است.
موقعیت رشته حسابداری در خارج از کشور
یکی از رشته های پر طرفدار در خارج از کشور حسابداری است.و دانشگاه های زیادی برای تحصیل در این رشته در خارج وجود دارد از میان کشور ها کانادا تحصیلات ویژه ای را برای دانشجویان این رشته در نظر گرفته است
ضرایب دروس کنکور حسابداری
دروس عمومی 40 سوال دارد شما با کسب هر نمره از این دروس نمرات را ضرب در سه می کنند.
دروس شایستگی پایه 35 سوال است که نمرات کسب شده در ان صریب 6 دارد،شایستگی غیر فنی 20 سوال دارد که ضریب سه می شود ودروس شایستگی فنی 65 سوال که نمرات کسب شده در آن ضریب 12 دارد.
زمان برگزاری کنکور حسابداری
دوره کاردانی رشته حسابداری، دوسال طول می کشد البته این زمان بستگی به تعداد واحد هایی دارد که انتخاب می کنید هرچه تعداد واحد ها کمتر باشد زمان اتمام فارغ التحصیلی طولانی تر می شود بعد از گذراندن این مقطع با شرکت در کنکور کارشناسی می توان در این رشته ادامه تحصیل داد. زمان برگزاری این آزمون معمولا در هر سال در یک بازه زمانی مشخصی انجام می شود زمان برگزاری این آزمون در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ بوده که از طریق سایت سنجش اعلام می شود.
منابع کنکور کاردانی به کارشناسی
ریاضی، آمار، حسابداری صنعتی، اقتصاد، حسابداری شرکتی حسابداری مالی
زمان پاسخگویی به سوالات کنکور
از جمله سوالات مهمی که ذهن داوطلبان را مشغول می کند، زمان پاسخگویی به سوالات درسهای عمومی و اختصاصی چقدر است.سرعت عمل در کنکور نفش بسزایی در قبولی شما ایفا می کنداگر شما اطلاعات کافی دالشته باشید ولی از سرعتع عمل خوبی برخوردار نباشید نمی توانید در این راه موفق شوید.
- زمان پاسخ به سوالات عمومی 75 دقیقه برای 100 سوال است که برای هر سوال کمتر از یک دقیقه زمان دارید.
- زمان پاسخ به دروس اختصاصی 175 دقیقه برای 170 سوال است.
حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری
حداقل معدل لازم برای قبولی در رشته حسابداری فنی و حرفه ای 14 است. و برای ورود به دانشگاه نیازمند شرکت در کنکور است.داوطلبان می توانند با کسب نمره قبولی و حد نساب معدل 14 در این رشته مشغول به تحصیل شوند، چنانچه می خواهید از طریق کنکور در این رشته وارد دانشگاه شوید معدل تأثیر کمتری نسبت به رشته های بدون کنکور دارد.چراکه در رشته بدون کنکور شرط اصلی معدل است.معدل لازم دانشگاه دولتی رشته حسابداری 14 می باشد، اما گر قصد دارید در دانشگاه معتبر ادامه تحصیل دهید لازم است که معدل بالا تری داشته باشید.
کلام پایانی
شما بعد از اتمام دروس در پایه نهم باید انتخاب رشته کنید این انتخاب رسته فقط محدود به دوران دبیرستان نیست بهگونهای آینده شما را رقم میزند. در این مقاله در باره رشته حسابداری و مراحل موفقیت در این رشته صحبت کردهایم چنانچه بعد از خواند این مطالب سؤالی ذهن شما را درگیر کرد در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید