مشاوره کنکور ارشد
با توجه به رشد روز افزون علم تعداد علاقه مندان به تحصیل هرساله بیشتر می شود. از طرفی دیگر بسیاری از داوطلبان بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی علاقه دارند در مقطع ارشد ادامه تحصیل دهند. داوطلبان می توانند در مقطع کارشناسی ارشد به دو روش در آزمون آن شرکت کنند: دانشجویانی که در رشته پزشکی تحصیل می کند در آزمون وزارت بهداشت شرکت می کنند و سایر داوطلبان در 6 گروه آزمایشی باقی مانده در آزمون وزارت علوم شرکت می کنند.برای آنکه در کنکور ارشد شرکت کرده و موفق شوید باید برنامه ریزی اصولی داشته باشید تا بتوانید تمام منابع موجود را مطالعه کنید.با ما همراه باشید تا در این مقاله درباره شیوه های موفقیت در این راه صحبت کنیم.
ویژگی های یک مشاوره کنکور کارشناسی ارشد خوب
ممکن است این سوال برای داوطلبان مطرح شود از کجا بفهمیم یک مشاور خوب است. یک مشاور خوب دارای ویژگی های زیر است:
- شناخت کامل هدف داوطلب برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد
- شناخت و تسلط کامل مشاور تخصصی آزمون ارشد درباره رشته مورد نظر داوطلب و سایر رشته های مرتبط کارشناسی ارشد
- اطلاع مشاور از شرایط شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد بدون کنکور
- اطلاع دقیق درباره کارنامهها، رتبه ها و درصدهای مورد نیاز برای قبولی در دورههای مختلف و دانشگاههای مختلف در مقطع کارشناسی ارشد
- تسلط مشاور تحصیلی بر شرایط خاص شرکت در آزمون کارشناسی ارشد
- اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعیههای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
- ارائه منابع دقیق آزمون کارشناسی ارشد
- توانایی مشاور برای دادن انگیزه و دیدگاه درست برای مطالعه آزمون کارشناسی ارشد
- تجربه بالا در هدایت داوطلبان و تخصص همراه با تجربه در مشاوره تحصیلی
مراحل موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد
تا اعلام تاریخ برگزاری کنکور فرصت دارید تا برای کنکور و بدست آوردن رتبه دلخواه تلاش کنید.برای موفقیت در این راه لازم است تا با نحوه صحیح مطالعه منابع آگاه باشید تا بتوانید از زمان نهایت استفاده را ببرید.
-
نحوه برنامه ریزی
مهمترین قدم برای موفقیت در کنکور برنامه ریزی اصولی است. در نتیجه اولین قدم برای موفقیت در کنکور ارشد طراحی یک برنامه درسی مناسب است. این برنامه شامل مشخص کردن هدف و تهیه جدول زمان بندی است تا بتونید به مطالعه خود نظم دهید و با پشتکار پیش بروید.برنامه ریزی دقیق به برنامه ای گفته می شود که مخصوص خود فرد باشد چرا که توانایی هر فرد با دیگری متفاوت است.
-
تعیین هدف
برای موفقیت و بدست آوردن آمادگی لازم در کنکور کارشناسی ارشد داشتن هدف مهمترین قدم است. هنگامی که شما هدفی را مشخص می کنید برای رسیدن به آن تمام تلاش خود را بکار می گیرید. به عبارتی دیگر داوطلب با مشخص شدن هدفش در راستای این مسیر حرکت می کند و به تلاش های خود نظم می بخشد.علاوه بر آن شما باید مشخص کنید می خواهید در کنکور وزارت علوم شرکت کنید یا وزارت بهداشت تا بر این اساس منابع لازم را تهیه کنید.
-
طراحی جدول زمان بندی
برای آنکه یک جدول زمان بندی خوب طراحی کنید لازم است از ضرایب هر درس مطلع شوید تا بر اساس آن بتوانید اولویت بندی کنید. شما می توانید جدول زمان بندی خود را به صورت روزانه، هفتگی، و ماهانه طراحی کنید. برای مثال در برنامه روزانه ساعت مطالعه ، ورزش، و … را بنویسید و در جدول هفتگی حجم مطالبی که در یک هفته مطالعه کردید نوشته می شود. با توجه به زمان برگزاری آزمون ارشد اگر داوطلب از مهر ماه شروع به مطالعه کند می تواند در این مسیر موفق شود. برای شروع از مطالب کم حجم استفاده کنید چرا که مطالب زیاد همین ابتدای کار شما را دلزده و ناامید می کند.
-
تهیه منابع
برای کارشناسی ارشد تهیه منابع بسیار مهم است. در این مقطع به داوطلبان توصیه می شود که برای شروع ابتدا منابع و کتاب های دوره کارشناسی را مطالعه کنند. و بعد به سراغ کتاب هایی بروند که به صورت چهار گزینه ای طراحی شدند. چنانچه از آن دسته از داوطلبانی هستید که قصد ندارید رشته کارشناسی خود را ادامه دهید در این مورد با یک فرد باتجربه صحبت کنید.برای مقطع کارشناسی ارشد منابعی را تهیه کنید که نمونه سوالات سالهای گذشته در آن باشد. در پایان هر درس از حل سوالات غافل نشوید.
-
نحوه صحیح مطالعه دروس
برای موفقیت در کنکور ارشد باید بدانید کتاب مورد نظر را چگونه مطالعه کنید.ثبت مطالب در ذهن شما اهمیت بالایی دارد. برای مثال کتاب هایی که حل کردنی هستند مانند ریاضی و .بعد از مطالعه این مطالب باید تست های زیادی حل کنید تا مباحث در ذهن شما ثبت شود.
-
تست زنی
برای آنکه مطالب در حافظه شما ماندگار شود لازم است بعد از اتمام مطالب تست مربوط به آن را زد. برای آنکه خود را محک بزنید هر چند روز یک بار مطالب را مرور کرده تا با نقاط ضعف خود آشنا شوید.هرچه بیشتر تست زنی انجام شود مهارت شما در این امر بیشتر می شود.علاوه بر آن با نحوه سوالات کنکور آشنا می شوید در جلسات کنکور بهتر می توانید زمان را مدیریت کنید.
-
خلاصه نویسی
خلاصه نویسی از موارد است که در تمام مراحل مطالعه خصوصا مطالعه ارشد توصیه می شود. بهترین زمان برای خلاصه نویسی هنگام مطالعه مطالب است. یعنی پس از این که مطالعه یک مبحثی تمام شد، با توجه به نکاتی که یاد گرفته اید و یا نکات تست های آموزشی، می توانید خلاصه نویسی خود را شروع کنید. خلاصه نویسی مطالب کمک بسیاری در صرفه جویی در وقت و برنامه ریزی شما دارد.
-
نحوه پاسخ به سوالات آزمون
در آزمون ارشد لازم نیست که به همه سوالات پاسخ داده شود. بیشترین تسلط خود را روی مباحثی بگذارید که به آن تسلط دارید. اما این بدان معنی نیست که درسی را حذف کنید. منظور از این عبارت آن است که شما حتی اگر تعداد کی سوال را به طور درست جواب دهید بهتر از آن است که تعداد زیادی سوال را اشتباه جواب دهید. در هنگام پاسخ به سوالات ابتدا مباحثی را که به آن علاقه دارید حل کنید و بعد در صورت زمان داشتند به سراغ سوالات دیگر بروید.در هنگام پاسخ به سوالات بین سوالاتی که شک دارید جواب ندهید. سوالاتی را که بلد هستید اما حل کردن آنها زمان میبرد را علامت زده و در پایان در صورت داشتن زمان آن را حل کنید. بهتر است در این مسیر از یک مشاور خوب کمک گرفته تا بهتر با چم و خم راه آشنا شوید.
اقدامات لازم برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد
شرکت کنندگان آزمون کارشناسی ارشد به دو دسته فارغ التحصیلان و دانشجویان سال آخر تقسیم می گردند.همه داوطلبان باید شرایط لازم در کنکور ارشد را داشته باشند. که مهمترین شرط آن داشتن مدرک کارشناسی یا گرفتن آن در موعد مقرر است. با اعلام سایت سازمان سنجش می توانند برای این آزمون شرکت کنند اما قبل از آن باید دفترچه ثبت نام را مطالعه تا در صورت داشتن شرایط اقدام به ثبت نام کند. علاوه بر آن تمام جزئیات مربوط به نام نویسی اعم از زمان و مدارک ثبت نام کنکور ارشد، سهمیه های قابل استفاده و… در این دفترچه درج شدند. در صورتی که مدرک کارشناسی شما در لیست رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت در مقطع ارشد باشد، می توانید در آزمون آن نیز نام نویسی کنید.
چند ساعت مطالعه برای قبولی در آزمون ارشد لازم است؟
با توجه به اینکه قدرت و توانایی هر فرد با دیگری متفاوت است نمی توان ک زمان مشخص را تعیین کرد، چرا که این زمان برای هر فرد متفاوت است.
تاثیر معدل در کنکور ارشد
از اطلاعاتی که هنگام ثبت نام کارشناسی ارشد از داوطلب می خواهند معدل دوره کارشناسی است. اما بسیاری از داوطلبان از اهمیت این موضوع بی اطلاع هستند. این امر در کنکور ارشد تاثیر بسزایی دارد به گونه ای که یک صدم بالا و پایین گفتن معدل در قبولی یا رد شدن آنها نقش دارد.
منظور از شناور بودن رشته چیست؟
در دفترچه ارشد علاوه بر رشته های اصلی حدودا 62 رشته شناور معرفی شده که هر داوطلب می تواند در کنار رشته اصلی یک رشته شناور هم انتخاب کند.
متداول ترین سوالات درباره مشاوره کنکور ارشد
اقدامات لازم برای شرکت در آزمون کارشناسی راشد را نام برده؟
مهمترین شرط آن داشتن مدرک کارشناسی یا گرفتن آن در موعد مقرر است.
ویژگی های یک مشاور خوب کارشناسی ارشد؟
شناخت کامل هدف داوطلب برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد.
تاثیر معدل در کنکور ارشد؟
از اطلاعاتی که هنگام ثبت نام کارشناسی ارشد از داوطلب می خواهند معدل دوره کارشناسی است. اما بسیاری از داوطلبان از اهمیت این موضوع بی اطلاع هستند. این امر در کنکور ارشد تاثیر بسزایی دارد به گونه ای که یک صدم بالا و پایین گفتن معدل در قبولی یا رد شدن آنها نقش دارد.
کلام پایانی
در این مقاله درباره آزمون ارشد و شرایط شرکت در این آزمون توضیح دادیم. جنانچه بعد از مطالعه این مطالب سوالی در ذهن شما شکل گرفت در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید